ITRA MemberUTMB 2019 Olympus PathTrekking Hellas

Στην Ιστορία ο 8ος Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης Ηρακλής - Ανακοινώσεις 2014
english greek
Αρχική arrow Νέα arrow Ανακοινώσεις 2014 arrow Στην Ιστορία ο 8ος Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης 'Ηρακλής'

Στην Ιστορία ο 8ος Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης 'Ηρακλής'

Στην Ιστορία πέρασε ο 8ος Ορεινός Μαραθώνιος Όιτης 'Ηρακλής' και οι παράλληλοι αγώνες / εκδηλώσεις που δίνουν στην διοργάνωση τον χαρακτήρα ενός μεγάλου αθλητικού πάρτυ. Η διοργανωτική ομάδα με μπροστάρη τον Λουκά Πρατίλα και με πολλή δουλειά όπως κάθε χρονιά, μόχθησαν για να μας προσφέρουν έναν αγώνα υψηλού επιπέδου ... και δυσκολίας δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία και σε δρομείς όλων των δυνατοτήτων και ηλικιών να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους! Ο κυρίως αγώνας της διοργάνωσης, ο Μαραθώνιος 'Ηρακλής' είναι "υποτιμημένος" ως προς την δυσκολία του μιας και με τις τελευταίες προσθήκες/αλλαγές των τελευταίων χρόνων έχει ξεπεράσει τα 42 χιλιόμετρα απόσταση, φτάνοντας τα 3.000μ υψομετρικής διαφοράς σε ένα τερέν που μπορεί στο σύνολό του να μην χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολο, συμπυκνώνει όλη την αγριάδα και την δυσκολία στα τελευταία χιλιόμετρα με την κάθετη ανάβαση στο Γρεβενό (2.114μ) αλλά και την τελευταία τεχνική κατεβασιά προς τον τερματισμό πολλές φορές σε πετρώδες τερέν εκτεθειμένο στον καυτό μεσημεριανό ήλιο.

Την διοργάνωση άνοιξαν όπως κάθε χρόνο οι "Λαγοπόδαροι" πιτσιρικάδες που με τον ενθουσιασμό και την ασυγκράτητη φόρα τους έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην διοργάνωση. Σειρά είχε η άρτια τεχνική ενημέρωση, ξεχωριστή για κάθε αγώνα, σε ξεχωριστή αίθουσα του Γυμνασίου Υπάτης το οποίο όπως κάθε χρόνο φιλοξένησε και το πάστα πάρτυ της διοργάνωσης με πολύ και καλό φαγητό και άφθονη παγωμένη μπύρα για τους πιο τολμηρούς. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σβήσαμε και τα κεράκια των γενεθλίων του Advendure μιας και ήταν την Κυριακή του αγώνα το 2012 όταν και το site βγήκε στον αέρα στην σημερινή του μορφή, μία ξεχωριστή ημέρα για εμάς. Ευτυχής συγκυρία να μπορούμε να γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας κάθε χρόνο με αγαπημένους φίλους!

Την ημέρα του αγώνα η πρωινή δροσιά έκρυβε για λίγο αυτό που θα επακολουθούσε αν και η υγρασία ήταν αρκετά έντονη. Ξεχωριστές εκκινήσεις φέτος για τους 3 αγώνες αφού όπως εξήγησε ο Λουκάς Πρατίλας έπρεπε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στην αρχή του μονοπατιού κάτι που πράγματι έγινε με την βοήθεια ενός νεότευκτου ξύλινου γεφυριού που μας βοήθησε να περάσουμε γρήγορα και στεγνά το ρυάκι στο 2ο χλμ της διαδρομής. Πρώτοι πήραν εκκίνηση οι 147 δρομείς του Μαραθωνίου, στις 8:15 οι 128 δρομείς του "Ελλέβορου" και στις 8:30 οι 69 δρομείς του αγώνα των "Φαρμακίδων".

Εντυπωσιακός ο Σταύρος Στεφανής, εδώ κατά την κατάβαση από το Γρεβενό (2.114μ)Εντυπωσιακός ο Σταύρος Στεφανής, εδώ κατά την κατάβαση από το Γρεβενό (2.114μ)

Ο Σταύρος Στεφανής κάνοντας έναν πολύ καλό αγώνα ξέφυγε από τον Φάνη Αρκουμάνη στην ανάβαση/κατάβαση του Γρεβενού (την οποία πραγματοποίησε σε 28'!) κατά 5' διαφορά που ο Φάνης την μείωσε στο περισσότερο "δρομικό" κομμάτι μετά το Γρεβενό στα 2' για να τερματίσει στον χρόνο ρεκόρ της τωρινής διαδρομής (από το 2012) του αγώνα 4.54.18. Ο Φάνης Αρκουμάνης τερμάτισε σε 4.56.22 με τρίτο τον Αχιλλέα Χριστάνα ο οποίος έκοψε λόγων κραμπών μετά την κορυφή Πύργος σε 5:23:19.

Φάνης Αρκουμάνης. Εντυπωσιακή θέα αλλά και ... δυσκολία στην τελευταία ανάβαση για Γρεβενό (2.114μ).Φάνης Αρκουμάνης. Εντυπωσιακή θέα αλλά και ... δυσκολία στην τελευταία ανάβαση για Γρεβενό (2.114μ).

Στις γυναίκες η Μαρία Μάλαϊ με περίσσια βουνίσια πια χιλιόμετρα στα πόδια δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει σε 6:20:15 παίρνοντας το αίμα της πίσω για το περσινό της DNF στον μικρότερο "Ελλέβορο"! Δεύτερη η Ιωάννα Χουρίδου με 6:43:51 και τρίτη η Γκάμπι Νέγκελε με 6:58:21.

Πρώτη τερμάτισε στον Μαραθώνιο η Μαρία ΜάλαϊΠρώτη τερμάτισε στον Μαραθώνιο η Μαρία Μάλαϊ

Δείτε συνοπτικά τους 3 πρώτους κάθε αγώνα

Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης "Ηρακλής"

Άντρες
1. Σταύρος Στεφανής - 4:54:18
2. Φάνης Αρκουμάνης - 4:56:22
3. Αχιλλέας Χριστάνας - 5:23:19

Γυναίκες
1. Μαρία Μάλαϊ - 6:20:15
2. Ιωάννα Χουρίδου - 6:43:51
3. Γκάμπι Νέγκελε - 6:58:21

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα του αγώνα

"Ελλέβορος" - 16χλμ

Άντρες
1. Χρήστος Παπαδογεώργος - 1:50:28
2. Δημήτρης Ντάουλας - 1:54:37
3. Γιάννης Αθανασίου - 1:55:10

Γυναίκες
1. Γλυκερία Τζιατζιά - 2:01:33
2. Αριστέα Νικολοπουλου - 2:25:43
3. Νικολέττα Γιατράκου - 2:25:54

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα του αγώνα

"Φαρμακίδες" 6χλμ

Άντρες
1. Στέλιος Μαργαρίτης - 0:40:29
2. Ηλίας Μαυρομμάτης - 0:43:15
3. Χρήστος Αντωνίου - 0:44:16

Γυναίκες
1. Ασημίνα Ντότσια - 0:51:29
2. Ναταλία Βαλαμουτοπούλου - 0:59:00
3. Μαρία Παναγάκη - 1:15:53

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα του αγώνα

Ο Μαραθώνιος "Ηρακλής" ήταν ο προτελευταίος σταθμός του Ελληνικού Πρωταθλήματος Skyrunning του οποίου ο τελικός αγώνας φέτος γίνεται στο ετήσιο πάρτυ των ορεινών δρομέων της Αττικής, AlpamayoPro TrailRace στις 5 Οκτώβρη. Ο "Ελλέβορος" των 16χλμ ήταν και αυτός ο προτελευταίος σταθμός του Πρωταθλήματος Νέων Salomon με τον τελικό και αυτού του πρωταθλήματος στο AlpamayoPro TrailRace. Λεπτομέρειες για τα δύο αυτά πρωταθλήματα σύντομα!

Ο Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης "Ηρακλής" είναι ένας από τους πιο μακροβιότερους ορεινούς μαραθωνίους της χώρας, ένας αγώνας που διοργανώνεται ανελλιπώς από το 2007 και έχει γίνει πια θεσμός και φθινοπωρινό ραντεβού των ορεινών δρομέων της Ελλάδας. Άψογη σηματοδότηση, πολλοί και εξυπηρετικοί εθελοντές στην θέση τους, όμορφο τεχνικό μπλουζάκι με το νέο λογότυπο του αγώνα, αρκετοί σταθμοί με πολλά καλούδια ενώ κάποιες ελλείψεις που παρατηρήθηκαν σε κάποια υλικά όπως πχ κόκα-κόλα για τους πιο αργούς αθλητές είμαστε σίγουροι ότι του χρόνου θα εξαλειφθούν. Ένας αγώνας που δεν πρέπει να λείπει από το καλεντάρι κανενός ορεινού δρομέα. Ραντεβού του χρόνου στον 9ο Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης!

View this photo set on Flickr

Φωτό ©: Κώστας Καλτσάς actionphotos.gr

Nova Sports

  • Faethon Olympus Marathon
  • Faethon Olympus Marathon
  • Faethon Olympus Marathon
  • Faethon Olympus Marathon
  • Faethon Olympus Marathon
  • Faethon Olympus Marathon

Ostracon
Blackroll
Blackroll


irun

eod

logo_faethon

logo_rupicapra

logo_trail


eod

dios

Copyright (C) 2011-2019 Faethon Olympus Marathon. All rights reserved.
Σάκης Νίκου Συνάντηση Baliotis Γεωργιάδης Κώστας Μπέλλης Δήμος Ελασσόνας Δίκτυο Περραιβία
Σωτήρης Σούλιος drclub Κτήμα Μπέλλου Lo cafe Τσιάτσικας Ziannas
Περιφέρεια Θεσσαλίας Tecnica01 Ολύμπου Βότανα Μπίζιος Nutrixxion River Side