ITRA MemberUTMB 2020 Olympus PathTrekking HellasLA TRAVEL

Virgin Forest Ultra Trail 2012, η εξέλιξη του αγώνα (upd) - Ανακοινώσεις 2012
english greek
Αρχική arrow Νέα arrow Ανακοινώσεις 2012 arrow Virgin Forest Ultra Trail 2012, η εξέλιξη του αγώνα (upd)

Virgin Forest Ultra Trail 2012, η εξέλιξη του αγώνα (upd)

Σάββατο (11:18) > Κ-29 (Ζαρκαδιά). Μικρές αλλαγές στην κεφαλή της κούρσας στο κομβικό σημείο της Ζαρκαδιάς, σχεδόν μετά από τα πρώτα 30 χιλιόμετρα του αγώνα. Καλοφύρης, Μαυρίκιος και Φολτόπουλος, πέρασαν πρώτοι σε 2:53, ενώ ο Σιδερίδης υποχώρησε ελαφρά (2:55). Ο Κουρκουρίκης στην 5η θέση (3:01) και την 6άδα συμπληρώνει ο Κακουλίδης (3:07).  Στις γυναίκες, η Ρεπσένκο άνοιξε τη διαφορά της από τη Ματθαίου κατά 6 λεπτά από το προηγούμενο σημείο (3:35 έναντι 3:42) ενώ η Καλογήρου βρίσκεται πλέον μόλις 2 λεπτά πιο πίσω (3:44).


Σάββατο (10:35) > Κανονικά ξεκίνησε ο αγώνας στο Παρανέστι, με περίπου 250 αθλητές στην εκκίνηση. Με βάση τα αποτελέσματα που καταχωρούνται στη σελίδα της διοργάνωσης, τα οποία όμως φορτώνονται με καθυστέρηση αρκετής ώρας (πάνω από 3 ώρες για τους πρώτους), υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στην κεφαλή της κούρσας, ωστόσο είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βγουν κάποια συμπεράσματα. Έτσι, στο Κ-18 (Σίλλη) πέρασαν μαζί Καλοφύρης, Μαυρίκιος, Φολτόπουλος και Σιδερίδης (1:53), ενώ από κοντά ακολουθεί ο Κουρκουρίκης (1:55) και λίγο πιο πίσω ο Κακουλίδης (1:59). Στην 7η θέση εμφανίζεται ο Matras (2:05), στην 8η ο Κωστόπουλος μαζί με τον Τζουμάκα (2:06) και στη 10η ο Ρουμάνος Milea (2:07). Πρώτη γυναίκα η  Λόρα Ρεπσένκο (2:18), στην 27η θέση της κατάταξης  και μόλις 3 λεπτά πιο πίσω η Ματθαίου (2:21)

VIRGIN FOREST TRAIL 2012

Έφτασε η ώρα για την 6η διεξαγωγή του Virgin Forest Ultra Trail, του πρώτου αγώνα ultra trail στην Ελλάδα που διεξάγεται συνεχώς από το 2007. Πάνω από 600 αθλητές και αθλήτριες από όλα τα μέρη της Ελλάδας θα δώσουν και φέτος στο παρών στο πανέμορφο Παρανέστι για να λάβουν μέρος σε έναν από τους τέσσερις αγώνες της διοργάνωσης. Προφανώς βέβαια τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στον μεγάλο και ανανεωμένο για φέτος Virgin Forest Ultra Trail των 128 χιλιομέτρων.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα και συγκεκριμένα την Πλατεία Παρανεστίου, στις 6 το πρωί του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου, θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα VFUT 2012.Αγώνας που φέτος αλλάζει σημαντικά καθώς μεγάλωσε και από τα 110 χιλιόμετρα που ήταν τις προηγούμενες χρονιές ανέβηκε σημαντικά στα 128 χιλιόμετρα με την θετική υψομετρική διαφορά να φτάνει τα 5.300 μέτρα περίπου. Από τα σημαντικά χαρακτηριστικά της νέας διαδρομής του VFUT είναι η αφαίρεση απ αυτήν του Μεγάλου Ρέματος, μιας περιοχής που συνέδεσε εμβληματικά το όνομά της με τον αγώνα. Ο τερματισμός θα είναι όπως και τις προηγούμενες χρονιές στο Παρανέστι με το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού να φτάνει τις 30 ώρες. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, η εκκίνηση θα δοθεί στις 6 το πρωί!

Πολλά και γνωστά ονόματα του ορεινού τρεξίματος θα λάβουν για άλλη μια φορά μέρος. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι Βενετικίδης (νικητής του ιστορικού 1ου αγώνα το 2007), Καλοφύρης (νικητής το 2011 και το 2008), Κουρκουρίκης, Κωστόπουλος, Σιδερίδης, Τζουμάκας, Κακουλίδης, Φολτόπουλος, Φώτογλου, Μάτρας και πολλοί άλλοι. Στις γυναίκες και εκεί το πεδίο είναι αρκετά μεγάλο: οι Παπουνίδου, Καρπούζα, Μαλιμπόρσκα, Ματθαίου αλλά και η πολύ ανεβασμένη φέτος Ρεπσένκο, νικήτρια του περσινού ROUT και του φετινού Olympus Mythical Trail, θα δώσουν την δική τους μάχη για την πρωτιά. Συνολικά, στον κατάλογο του VFUT υπάρχουν τα ονόματα 295 αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα διεξάγονται και μικρότεροι σε μήκος αγώνες. Το Paranesti Path έχει αποκτήσει και αυτό το δικό του κοινό, πάνω από 200 συμμετέχοντες θα τρέξουν στην επίσης ανανεωμένη διαδρομή των 35.040 χιλιομέτρων και 1.040 μ. συνολικής υψομετρικής διαφοράς, η οποία θα έχει σαν σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Παρανέστι. Οι υπόλοιποι αγώνες που συμπληρώνουν το γεμάτο πραγματικά Σαββατοκύριακο στο Παρανέστι είναι οι Νέστος Trail (N.T.), Άλκιμοι Παίδες (A.P.) και Special VFT.

Ο καιρός, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις θα είναι ήπιος, σε επίπεδα πρωτόγνωρα -δυστυχώς! Αναμένεται λοιπόν ένα γεμάτο και ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο στο Παρανέστι!

Φωτό © : go-mrp.com

πηγή a-z.gr


Nova Sports

  • Faethon Olympus Marathon
  • Faethon Olympus Marathon
  • Faethon Olympus Marathon
  • Faethon Olympus Marathon
  • Faethon Olympus Marathon
  • Faethon Olympus Marathon

Ostracon

Blackroll
Blackroll


irun

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΔΩ

Marathon Registration

Rupicapra Registration


FOM Trail Registration

eod

dios


NOMAD-HONEY
Copyright (C) 2011-2021 Faethon Olympus Marathon. All rights reserved.
Γεωργιάδης Κώστας Δήμος Ελασσόνας Μπέλλης Dynafit River Side Δίκτυο Περραιβία
Siamatras monopolio Κτήμα Μπέλλου Τσιάτσικας Ζήβης Γεώργιος & ΥΙΟΣ Δημάτης
Baliotis Περιφέρεια Θεσσαλίας Lo cafe Σωτήρης Σούλιος drclub