ITRA MemberUTMB 2020 Olympus PathTrekking HellasLA TRAVEL

Ακόμη ένας επιτυχημένος Olympus Marathon (Δελτίο Τύπου) - Ανακοινώσεις 2012
english greek
Αρχική arrow Νέα arrow Ανακοινώσεις 2012 arrow Ακόμη ένας επιτυχημένος Olympus Marathon (Δελτίο Τύπου)

Ακόμη ένας επιτυχημένος Olympus Marathon (Δελτίο Τύπου)


Στις 24 Ιουνίου 2012 και για 9η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο «βουνό των θεών», τον Όλυμπο, ο Olympus Marathon. 517 αθλητές, εκ των οποίων οι 85 από το εξωτερικό, βρέθηκαν και έτρεξαν στα μονοπάτια του μυθικού βουνού, τιμώντας με την παρουσία τους τον αγώνα, παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

O συναγωνισμός στον 9ο Olympus Marathon ήταν και φέτος υψηλός, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, καθώς ο αγώνας φιλοξένησε τόσο τους περσινούς νικητές και νικήτριες, όσο και σχεδόν το σύνολο της αφρόκρεμας του Ελληνικού ορεινού τρεξίματος. Ωστόσο, η ιδιαίτερα ζεστή και με υψηλή υγρασία ημέρα δεν επέτρεψε στην πλειοψηφία των συμμετεχόντων να σημειώσουν υψηλές επιδόσεις και δοκίμασε στο έπακρο τις αντοχές τους…

Τον αγώνα κέρδισε ο Καταλανός Michel Rabat, με χρόνο 4.55.56, σε μια συγκλονιστική όπως και πέρσι μάχη με τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος, με 4.56.45! Την 3η θέση κέρδισε ο πολυαγαπημένος στο Ελληνικό ορεινό τρέξιμο Νίκος Καλοφύρης, με 5.06.40.

Στις γυναίκες, νικήτρια αναδείχτηκε η Ιταλίδα Cecilia Mora (μεγάλη πρωταγωνίστρια του φετινού MNRIC) με χρόνο 5.50.25. Την ακολούθησε η περσινή νικήτρια Ρωσίδα Zhanna Vokueva, με 5.55.52, ενώ στην τρίτη θέση και πρώτη Ελληνίδα του αγώνα, βρέθηκε η Αμαλία Ματθαίου 6.46.49. Η Αμαλία Ματθαίου, ως πρώτη Ελληνίδα του φετινού ΟΜ, θα φιλοξενηθεί τον Νοέμβριο του 2013 στον αδερφοποιημένο με τον ΟΜ αγώνα Solukhumbu trail.

Από τους 517 αθλητές τερμάτισαν στο όριο των 10 ωρών 396 συμμετέχοντες, ενώ η υψηλή θερμοκρασία ανέβασε τη μέση επίδοση στις 8.17 ώρες.

Πάνω από 300 εθελοντές από την τοπική και ευρύτερη κοινωνία συμμετείχαν στην υλοποίηση του αγώνα, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Το Σάββατο 23 Ιουνίου συνολικά 275 παιδιά έτρεξαν στους παιδικούς αγώνες της διοργάνωσης Olympus Kids & Olympus Junior. Από αυτά τα 75 ήταν παιδιά αθλητών και επισκεπτών. Οι παιδικοί αγώνες ήταν μια ευγενική χορηγία του φροντιστηρίου Κορυφή στο Λιτόχωρο.

Ο 9os Olympus Marathon διοργανώθηκε και φέτος με την υποστήριξη της ΔΕΑΔΟ (Δημοτική Εταιρία Ανάπτυξης Δίου Ολύμπου). Κοντά στη διοργάνωση βρέθηκαν η εταιρία Buff, η εταιρία εναλλακτικής ενέργειας Era Energy, οι εταιρίες αθλητικών ενεργειακών συμπληρωμάτων διατροφής Power Bar και Nutrixxion, το εστιατόριο Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω, η εταιρία αναψυκτικών ΕΨΑ και το βιολογικό ενεργειακό ποτό MyE.

Δίπλα στην διοργάνωση στάθηκαν προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια κατά την προετοιμασία και τη διάρκεια του αγώνα το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με 40 άτομα του τμήματος της Κατερίνης και 18 του τμήματος Θεσσαλονίκης. Ο ΣΥΡΑΠ (Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας) ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίηση των επικοινωνιών με απόλυτη επιτυχία. Πολύτιμη ήταν επίσης η προσφορά των ΕΟΣ Λιτοχώρου, Βροντούς, Δίου και Καρίτσας, όπως και ομάδας του καταφυγίου Α΄, οι οποίο επιμελήθηκαν τον καθαρισμό των μονοπατιών του αγώνα, όπως επίσης και η συμβολή των εργαζομένων στον Δήμο Δίου – Ολύμπου κατά τη προετοιμασία του.

Η οργανωτική επιτροπή και το ΔΣ του Olympus Marathon θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν τον αγώνα, όλους όσους στάθηκαν δίπλα της και συνέβαλαν στην εύρυθμη διοργάνωσή του και να καλέσει όλους τους φίλους της στην 10η επετειακή διοργάνωση στις 30 Ιουνίου του 2013, η οποία συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στην κορυφή Μύτικας.

Λιτόχωρο, 25 Ιουνίου 2012

Πηγή: Δελτίο Τύπου ΟΜ
Φωτό: go-mrp.com
Nova Sports

  • Faethon Olympus Marathon
  • Faethon Olympus Marathon
  • Faethon Olympus Marathon
  • Faethon Olympus Marathon
  • Faethon Olympus Marathon
  • Faethon Olympus Marathon

Ostracon

Blackroll
Blackroll


irun

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΔΩ

Marathon Registration

Rupicapra Registration


FOM Trail Registration

eod

dios


NOMAD-HONEY
Copyright (C) 2011-2021 Faethon Olympus Marathon. All rights reserved.
Δημάτης Siamatras Μπέλλης Γεωργιάδης Κώστας Δήμος Ελασσόνας Lo cafe
drclub Dynafit monopolio Σωτήρης Σούλιος Δίκτυο Περραιβία Ζήβης Γεώργιος & ΥΙΟΣ
Κτήμα Μπέλλου Baliotis River Side Περιφέρεια Θεσσαλίας Τσιάτσικας